Cioppino

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr peste fileuri (poate sa fie amestecat de mai multe feluri)
  • 500 creveti
  • 500 scoici
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi pisat
  • 250 ml zeama supa de pui (sau daca aveti de peste)
  • o conserva de 400g rosii tocate marunt (sau suc de rosii)
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • smantana dulce (3 linguri)
  • praf de ardei iute

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit, dupa 2 min se adauga si usturoiul, iar imediat apoi si pestele. Se calesc 2-3 minute si apoi se adauga cimbrul, foaia de dafin si supa de pui si se lasa sa clocoteasca vreo 5 minute. Se scoate foaia de dafin si se adauga rosiile, se lasa din nou sa dea in clocot si apoi se adauga scoicile. Se acopera si se lasa sa fiarba vreo 5-7 minute pana se deschid toate scoicile. Cele care nu se deschid se arunca.

Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba inca cinci minute pana se fac roz. se adauga praful de ardei iute si smantana dulce. Se scot pestel, scoicile si crevetii intr-un castron, se lasa sosul sa mai fiarba 2 min sa se ingroase putin si se toarna deasupra. Se serveste calda. Daca va place, puteti pune si patrunjel tocat deasupra.

Eu am folosit si cimbru uscat de la mama si mi-am luat si eu in gradina un ghiveci cu "cimbru francez" care mi-e imi miroase mai mult a lamaita aia salbatica, o minune nu alta. Se poate pune mai mult sau mai putin ardei, depinde cat de picanta va place mancarea.
Se serveste cu paine calda de pe vatra sau cu orez fiert simplu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paine pufoasa de casa

O reteta foarte buna pentru o paine pufoasa si rapida.

Paine pufoasa de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj