Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și în timpul postului.
Hribii congelati vor fi scosi din congelatar cu cateva ore inainte sau seara si ii vom lasa sa se dezghete.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ceapa si usturoiul dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom toca marunt si le vom pune la calit intr-o cratita, pana devin sticloase. In acest timp curatam ardeii de codite si seminte, ii taiem cubulete si ii vom pune peste ceapa. Lasam cateva minute pana isi schimba culoarea apoi vom adauga si rosiile, care au fost taiate fie cubulete, fie date la blender si pasta de rosii. Hribii, mai
intai ii vom stoarce putin de apa lasata apoi ii vom taia, dar nu prea marunt si-i vom adauga peste legume; lasam 5 minute, apoi vom adauga sare, piper si apa. Vom lasa sa fiarba la foc mic pana vor fierbe bine atat hribii cat si legumele, apoi vom adauga verdeturile tocate marunt. Dupa ce a scazut apa o vom asezona, daca mai e nevoie apoi stingem focul. Tocanita noastra este gata si se poate servi alaturi de mamaliguta fierbinte si muraturi.
Este foarte delicioasa si o putem prepara in timpul postului, dar nu numai..!
Va doresc spor.
Daca v-a placut reteta noastra de tocanita de hribi cu legume, va invitam sa descoperiti si alte retete din colectia noastra: ciulama de hribi, paste cu hribi sau mancare de hribi.
Pofta buna!
Specific : Bucovina
Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti