Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla. Apoi, separat, in alta oala, fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite, doar aldente. Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea tocata si amestecam din cand in cand si apoi si pasta de tomate. Dam un praf de sare si piper si oprim focul fiindca se mai fac si in cuptor, ideea era sa mai scapam de zeama si sa capete un usor gust de caleala.
Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, crema de branza si smantana.
Pregatim vasul de portelan uns cu unt bine de tot si apoi tapetat cu pesmet. Punem primul strat de piure. Apoi amestecul de carne si legume apoi asezam pe margine impingand usor catre baza si putin indiagonala tecle de fasole verde. Apoi punem iar piureul ramas. Deasupra de tot turnam un ou batut amestecat cu o lingura de cascaval ras si apoi aseza si cele 2 ciuperci taiate in cate 6-8 trinughiuri. Bagam la cuptorul care trebuie sa fie incins dinainte si lasam sa se rumenesca. S-ar putea sa mai apara la suprafata zeama pentru ca lasa si ciupercile si mai e si cascavalul care lasa grasime plus untul care se topeste. Aceasta zeama se poate aduna cu usurinta cu o lingura de deasupra.
Cand s-a rumenit frumos scoatem si servim calda! Este deosebit de gustoasa!
De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...
Desert prajitura RaffaelloEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj