Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel mare
  • 300 gr telemea
  • legume (telina, patrunjel,morcovi, ardei rosu si verde)
  • 1 kg cartofi rosii
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se cuarta de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei in tigaie pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele cu putina sare pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute, pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei cam 1 lingura buna.
Intr-o tava mai mare unsa cu unt putin, punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel, apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanata, dovlecel, carne, branza deasupra sa ramana cartofi si branza. Se da la cuptor circa 30-35 minute, pana capata o culoare maronie.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.