Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel mare
  • 300 gr telemea
  • legume (telina, patrunjel,morcovi, ardei rosu si verde)
  • 1 kg cartofi rosii
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se cuarta de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei in tigaie pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele cu putina sare pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute, pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei cam 1 lingura buna.
Intr-o tava mai mare unsa cu unt putin, punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel, apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanata, dovlecel, carne, branza deasupra sa ramana cartofi si branza. Se da la cuptor circa 30-35 minute, pana capata o culoare maronie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.