Urzici cu Jumeri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • urzici 800 gr
  • 250 gr de kaisser afumat
  • 250 gr carne la saramura
  • telemea 250 gr
  • ulei
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • bulion o cescuta

Mod de preparare

Punem carnea de la saramura la desarat in apa rece.
Schimbam doua, trei ape reci ca desararrea sa fie facuta bine.
Fierbem urzicile o jumatate de ora le ridicam din vas si facem un piure din ele.

Taiem cubulete cele doua feluri de carne.
Ceapa o taiem pestisori si o tragem cu putin ulei iar cand este gata adaugam cubuletele de carne si le rumenim.

Dam prin razatoare a mare telemeaua si o punem peste carnea rumenita.
Legam cu cescuta de bulion, omogenizam dupa care venim cu pire-ul de urzici.
Amestecam si daca este gros putina zeama in care au fiert urzicilene aduce la adevar.

Asezonam cu sare si piper.
Mamaliga, o cana cu smantana, o strachina de ghebe murate si multa udatura la urzicile cu jumeri.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)