Turta cu Pui si Legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 oua
  • sare piper
  • 1 pachet de foi placinta
  • 1 pachet aluat fraged

Mod de preparare

Coacem ardeiul, il cuaratam, il taiem fidelute
Taiem ceapa fidelute
Taiem morcovul in rondele fine
Taiem dovlecelul in cubulete cu tot cu coaja
Intr-o tigaie incalzim uleiul si punem pe rand ceapa, morcovul
dam la foc mic si prajim 10 min inabusit (cu capac)

Adaugam dovlecelul ardeiul si pieptul de pui taiat feliute subtiri
lasam 20 min foc mic cu capac

Tragem de pe foc adaugam smantana si ouale amestecand repede

Ungem cu putin unt o forma de tava rotunda metalica sau de sticla
Punem prima foaie si adaugam umplutura de legume si pui
Adaugam a doua foaie
Intepam cu furculita in mai multe locuri

Dam la cuptor(cuptorul trebuie pus la incalzit in momentul in care ne apucam de treaba !!! ) termostat6 (foc mediu 180 grade) timp de 30 min sau pana ce aluatul devine maro

Cand e gata scoatem din cuptor si asteptam 15 min inainte de a servi

Atentie !!!
nu taiati fierbinte !!!
Se serveste cu multa smantana sau cu salata de sezon

Pofta buna !!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...