Tochitura moldoveneasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc
  • 1 bucatica slaninuta afumata
  • 1 carnat usor afumat de casa
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare

Pe aragaz, incingem un tuci.
Taiem cubulete slaninuta, o punem in ceaunul incins, o rumenim pe toate partile si o lasam la foc potrivit sa isi lase din grasime.
Ceafa o spalam, o stergem cu niste servetele si o taiem bucati potrivite.
Punem carnea in ceaun, o rumenim pe toate partile si incepem sa punem apa putin cate putin.
O facem la foc potrivit, acoperita cu un capac si de cate ori scade apa tot mai punem.
Incercam carnea, sa fie patrunsa mai bine de jumatate, portionam carnatul si il adaugam peste.
Amestecam si mai lasam pe foc pana sunt bine facute toate, bineinteles ca in acest timp nu uitam sa turnam apa.
Fiind toate bine patrunse, presaram sare si piper dupa gust, dar si boiaua dulce.
Usturoiul il curatam, il tocam marunt ii dam drumul in ceaun.
Invartim totul, mai lasam pe foc cam 2-3 minute, timp in care rumenim tochitura in grasimea sa, fara a mai pune apa.
Se serveste calda cu mamaliguta, muraturi, o branzica si ce va mai place.
Sa aveti pofta!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti