Tochitura de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 4 pipote de la pui
  • 4 inimi de la pui
  • 2 cepe mari
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 ardei grasi
  • ardei picant dupa gust (optional)
  • 6-7 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 lingura de vegeta de casa
  • 1/2 tulpina de telina
  • 3-4 catei de usturoi
  • pentru sos
  • 5-6 rosi
  • 1/2 telina tulpina
  • 1 lingurita de busuioc (am pus din cel uscat de mine ca afara ploua cu galeata si nu am putut intra in gradina)
  • 1/2 de ardei tocat foarte marunt
  • 4-5 catei de usturoi
  • praf de oregano
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala, se curata si se taie cubulete sau fasii pieptii de pui apoi se amesteca cu vegeta, la fel se procedeaza cu pipotele si inimile

Intr-un vas mai micut se pun la fiert maruntaiele de pui cu sare si piper dupa gust iar in alt vas se pune uleiul si se adauga peste el ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si el, plus ardeiul picant, daca folositi. Se calesc impreuna cateva minute dupa care se adauga fasiutele de piept de pui.

Se calesc, apoi treptat, dupa necesitate, se adauga apa. Cand incepe sa fiarba se adauga telina tocata si ea si se tine pe foc pana puiul este moale. Se stinge si se acopera cu un capac. Se verifica maruntaiele de la pui daca sant fierte. Dupa ce sant moi, se adauga peste fasiutele de piept. Pastram apa in care au fiert, doar in cazul in care ne mai trebuie sa adaugam ceva lichid pe parcurs.

Acuma trecem la prepararea sosului (cine doreste poate folosi sos de spaghete din comert). Rosile se spala se curata de pielita si de seminte, se taie cubulete si se pun intr-un vas mai micut, se adauga la ele sare si piper, ardeiul tocat marunt, telina prevazuta in reteta, tocata si ea si se lasa la fiert.

Cand rosiile s-au inmuiat destul se adauga busuiocul, oregano si cateii de usturoi tocati, prevazuti la sos Se stinge fosul si se adauga sosul peste carne. Se da din nou drumul la aragaz, se incalzeste toata compozitia din nou, se fierb impreuna 10 minute (acuma daca mai este cazul se mai adauga din apa in care au fiert maruntaiele si s-a pus deoparte) dupa care se inchide aragazul din nou.

Acuma se adauga usturoiul prevazut in prima parte a ingredientelor si patrunjelul tocat. Se amesteca si se acopera cu un capac pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste cu mamaliguta si muraturi, sau cu cartofi pireu sau trandafiri (duchesse)

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Paine ca la tara

Hai ca v-am innebunit cu dusul meu la tara, dar m-am intors incarcata cu roade, asa ... cum ne sade bine toamna. Am adus si...

Paine ca la tara
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.