Tocanita Rapida

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata limba fiarta porc (vitel)
  • 4 oua fierte
  • 300 g salam uscat picant
  • 2 buc ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute (sau 1/2 in functie de cat de iute este)
  • pasta gulyas (sau pasta de ardei macinat, daca nu aveti nici una, nici alta 1 lingurita buna de boia dulce)
  • 1 rosie mare (circa 300-350 g)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa si ardeii. Ii punem la calit pe 100 ml ulei. Intre timp decojim rosia si o taiem bucatele. Limba fiarta o taiem felii, salamul il feliem si il taiem pe jumatate.

Cand legumele sunt calite adaugam limba si salamul. Adaugam rosia taiata si pasta de gulyas (pasta ardei sau 1 lingurita de boia dulce). Lasam sa dea cateva clocote impreuna dupa care adaugam 200 ml apa. Condimentam cu sare si adaugam ardeiul iute feliat. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pret de 10-15 minute.

Ouale fierte le feliem si le adaugam si pe ele la fiert. Tot in acest timp adaugam si patrunjelul verde tocat si lasam pe foc inca aproximativ 5 minute. In ultima faza nu mai amestecam cu lingura prin tocanita, doar scuturam vasul pentru a nu zdrobi feliile de ou.

Servim alaturi de pireu de cartofi, dar la fel de bine se poate servi alaturi de paste.

Pofta Buna! ! !


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.