Tocanita din Carne de Porc cu Galuste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600 g carne de porc
  • -1- 2 cepe
  • -150 ml ulei sau 100 g untura
  • -50- 100 ml bulion gros sau 2-3 linguri pasta de rosii
  • -boia de ardei, dulce sau iute, dupa preferinta
  • -supa de legume sau apa
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • Galuste din faina:
  • -2 oua
  • -175 g faina
  • -sare

Mod de preparare

Sarati carnea taiata in bucatele mici si brezati-o in grasimea fierbinte (caliti pana incepe sa se rumeneasca putin). Scoateti in alt vas, iar in grasimea ramasa caliti ceapa tocata marunt pana se aureste.

Adaugati boiaua, carnea, omogenizati, apoi stingeti cu bulion si supa / apa fierbinte, cat sa acopere carnea.. Lasati sa fiarba, la foc mic, pana carnea este aproape facuta. Puteti adauga, cate putina supa fierbinte, daca zeama scade prea mult.

Intre timp, bateti ouale cu un varf de sare, ca pentru omleta, apoi incorporati treptat faina, eliminand eventualele cocoloase. Din pasta de consistenta medie faceti galustele: umeziti lingurita in sosul care fierbe pe foc, luati cate putin din compozitie si scufundati galusca in sos. Repetati pana terminati pasta.

Aluatul trebuie sa se desprinda singur de pe lingurita si sa-si pastreze forma in lichid, fara sa se imprastie. Lasati sa fiarba inca 20 min sau pana ce sunt facute. Spre sfarsit, condimentati cu sare, piper si patrunjel.

Serviti cat este calda, portionand in farfurie galuste, carne si sos, presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Lapte condensat (reteta video)

Buna dragii mei ,astazi va propun o reteta de Lapte Condensat ,lapte cendensat se foloseste in spicial ca ingrediente pentru...

Lapte condensat (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj