Tocanita de Pui cu Lapte de Cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pulpite de pui
  • 1 ceapa mare, tocata (eu am avut la congelator)
  • 1 ardei gras, tocat (tot de la congelator)
  • 2-3 rosii mai mici fara pielita si tocate (tot la congelator am avut)
  • 1 morcov mic, feliute subtiri
  • sare
  • piper si boia dupa gust
  • 4 linguri de ulei de coconut (sau vegetal/masline, dupa preferinte)
  • lapte de coconut aproximativ 500 ml
  • 1 cub usturoi tocat (2 catei)
  • 1 cub busuioc (1 lingurita)

Mod de preparare

In uleiul incins de coconut am pus direct ceapa, ardeiul si rosiile gata spalate, curatate si tocate, am lasat la foc 2-3 minute dupa care am pus pulpitele de pui, usturoiul si busuiocul si am lasat la dunst cald. Am adaugat lapte de cocos din cand in cand, atat cat sa acopere carnea de pui.

Cand a fost carnea aproape gata am lasat pe foc pana a scazut lichidul si a ramas un sos mai grosut. Din cand in cand mai trebuie amestecat putin de tot, ca sa nu se prinda ceapa pe fundul cratitei.

Se serveste cu cartofi pireu, cu sos deasupra sau chiar acompaniat de o salata de sfecla rosie.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...