Tocanita de Ardei Copti cu Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2-3 pulpe de pui
  • - 1 kg de ardei kapia sau grasi
  • - ulei de masline
  • - 4-5 cepe
  • - 300 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion
  • - sare piper
  • - patrunjel
  • - o lingura amidon

Mod de preparare

Ardeii se coc, apoi se curata si se taie fasiute sau cubulete. Eu am dat in cateva clocote inainte pulpele de pui.

Intr-un vas punem la incins cu cateva linguri de apa sau supa de pui uleiul de masline, adaugam ceapa tocata marunt lasam 5 minute si punem sucul de rosii sau bulionul desfacut in 250-300 ml supa de pui.

Lasam sa fiarba ceapa, punem carnea si ardeiul copt taiat. Asezonam cu sare si piper si mai lasam pe foc sa se imbine toate aromele. Intre timp daca tocana mai necesita zeama puteti adauga supa de pui.

Intr-un castron dizolvam amidonul in cateva linguri cu apa rece si turna peste mancare... lasam sa dea in clocot 5 minute apoi punem verdeata tocata.

Se serveste rece sau calda cu mamaliga sau paine.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

O reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj