Tocanita cu Galuste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carnita de pui (pulpe sau aripi)
  • ulei de masline
  • 3-4 cepe mari
  • 1 mar
  • 1-2 rosii sau bulion
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen
  • boia de ardei
  • marar
  • Pt galuste
  • 2 oua
  • 1 pahar apa
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, marul se da pe razatoare, se calesc in putin ulei de masline se adauga rosiile taiate cuburi sau bulionul, sarea, piperul, frunzele de dafin, semintele de chimen (1 lingurita), boiaua, si carnea.

Se lasa pana isi schimba carnea culoarea, apoi se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic 30 de minute. La sfarsit se adauga mararul (eu am pus patrunjel) si se serveste cu galuste de faina.

Pt. galuste, batem 2 oua punem cam 100ml apa, sare si faina astfel incat sa rezulte un aluat mai moale. Se pune apa la fiert intr-o oala mai mare, iar cand a inceput sa fiarba se rup cu lingura galustele.

Aceasta mancarica merge foarte bine cu o salata. Eu am facut de varza.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...