Tocanita cu Galuste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carnita de pui (pulpe sau aripi)
  • ulei de masline
  • 3-4 cepe mari
  • 1 mar
  • 1-2 rosii sau bulion
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen
  • boia de ardei
  • marar
  • Pt galuste
  • 2 oua
  • 1 pahar apa
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, marul se da pe razatoare, se calesc in putin ulei de masline se adauga rosiile taiate cuburi sau bulionul, sarea, piperul, frunzele de dafin, semintele de chimen (1 lingurita), boiaua, si carnea.

Se lasa pana isi schimba carnea culoarea, apoi se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic 30 de minute. La sfarsit se adauga mararul (eu am pus patrunjel) si se serveste cu galuste de faina.

Pt. galuste, batem 2 oua punem cam 100ml apa, sare si faina astfel incat sa rezulte un aluat mai moale. Se pune apa la fiert intr-o oala mai mare, iar cand a inceput sa fiarba se rup cu lingura galustele.

Aceasta mancarica merge foarte bine cu o salata. Eu am facut de varza.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Aveam niște mere care începuseră să se înmoaie și m-am gândit să pregătesc o prajitură. A ieșit un...

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj