Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cotlet de porc dezosat
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardel mic galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 12-14 cartofi noi mici
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • 4 crengute mara verde
  • 3 linguri ulei
  • 5-6 linguri vin rosu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il facem cubulete.
Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem cu un cutit.
Intr-o cratita incingem uleiul, rumenim cotletul pe ambele parti.
Punem 2 cani de apa si lasam sa fiarba 15-20 de minute, apoi dam drumul legumelor, in afara de cartofi.
Dam gust cu sare si piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, pana carnea este patrunsa mai bine de jumatate.
In acest moment dam drumul cartofilor noi intregi, daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate, si cand sunt si acestia patrunsi, turnam sucul de rosii de casa. Daca este nevoie mai adaugati apa, dar calda.
O stropim cu vin, mai lasam 4-5 minute, timp in care invartim in ea, iar la final punem mararul verde tocat marunt si tragem tocana de pe foc.
Lasam putin sa se racoreasca si servim.
Merge perfect cu niste muraturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

"retete festive de iarna"

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj