Tocana de Pasare cu Laste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 8 rosii
  • 3 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 100g smantana
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pt laste ai nevoie:
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Cureti ceapa, morcovii, cartofii si ardeii, tai morcovii rondele, iar cartofii in sferturi. Speli si pieptul de pui si il tai bucati. calesti apoi ceapa in ulei incins si adaugi celelalte legume, carnea, o ceasca de apa fierbinte si lasi sa fiarba inabusit. In acest timp pregatesti lastele: amesteci oul cu apa si faina pana obtii un aluat tare dar elastic. Intinzi din el o foaie subtire din care tai patrate cu latura de 2 cm (acestea sunt lastele). Le lasi cateva minute sa se usuce, apoi le pui sa fiarba in apa cu sare, care clocoteste.

Speli rosiile, 6 le dai prin razatoare iar pe celelate la tai rondele. cand carnea este jumatate fiarta adaugi in mancare rosiile date prin razatoare si lastele fierte si strecurate. Potrivesti gustul de sare si piper. Acoperi cu feliile de rosii si dai tocana la cuptor pt 15-20 minute. Cand e gata presari verdeata tocata si o servesti cu smantana
Adauga rosiile in mancare numai dupa ce toate legumele sunt fierte, astfel acestea raman tari

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.