Tocana de cartofi cu piept de pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia
  • 4 cartofi
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 150 gr rosii decojite
  • 1/2 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 2 crengute marar verde

Mod de preparare

Spalam puiul, il tmponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite.
Ceapa verde o taiem roondele, ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii potrivite, iar morcovul il decojim si il taiem bucatele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim bucatile de pui apoi punem legumele taiate.
Le lasam cam 3 minute, acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei dulce.
Punem un capac deasupra si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.
Curatam cartofii, ii taiem in 6 sau 8, depinde cat sunt de mari si le dam drumul in tocanita.
Mai completam cu putina apa fierbinte.
Dupa circa 10 minute incorporam rosiile decojite tocate marunt.
Lasam sa scada, gustam carnea si cartofii sa fie patrunse si daca sunt gata punem pasta de tomate, mararul verde tocat marunt si mai dam doar 3-4 clocote.
Se serveste calda cu muraturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj