Tavuk Tava (pui Turcesc)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati dezosate de pui
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o cutie de pasta de ardei
  • 1/2 cana de apa
  • 8 catei de usturoi
  • taiati pe jumatate
  • 4 rosii taiate in bucati
  • o ceapa mare feliata
  • o cana de ciuperci
  • taiate pe jumatate
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Se pune o lingura de ulei de masline intr-o tava, dupa care se aranjeaza puiul (asezonat cu sare si piper) in tava. Se amesteca pasta de ardei cu apa si se toarna peste pui. Se pun usturoiul, rosiile, ceapa si ciupercile peste pui, incercand sa nu se lase spatiu gol. Se adauga lingura de ulei de masline ramasa.

Se baga la cuptor in jur de o ora si jumatate, pana legumele sunt moi si puiul este facut. Turnati apa din cand in cand, pentru a nu se usuca. Se serveste cu pilaf si salata verde.
Se poate adauga si ciusca la amestec, dupa gustul fiecaruia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

In prima zi a anului avem aniversare in familie, asadar, de fiecare data prepar o reteta deosebita dorind sa impresionez...

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj