Salata Verde, Umpluta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 capatani salata verde
  • -500 g carne
  • -3-4 linguri orez fiert
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura marar
  • tocat
  • -2 cepe
  • -2 linguri amidon (faina)
  • -3 pahare zeama de oase (bulion de carne )
  • -2 oua
  • -2 linguri zeama de lamaie (optional)
  • -smantana pentru servit
  • -ulei

Mod de preparare

Curatati salata de frunzele vestede si spalati-o foarte bine, dar cu mare grija ca sa nu rupeti frunzele.

Puneti salata intr-un vas mai mare si turnati peste ea apa clocotita, usor sarata, apoi scoateti-o imediat intr-o strecuratoare, la scurs. Sau puteti sa opariti salata in orice alt mod doriti.

Macinati carnea si inabusiti-o cu putina zeama de oase, apoi lasati-o sa se raceasca.

Caliti putin ceapa si puneti deoparte.

Fierbeti orezul in apa usor sarata.

Cand le aveti pregatite, amestecati carnea cu ceapa, orezul fiert, ouale si potriviti de sare si piper.

Puneti salata intr-un vas termorezistent.

Cu compozitia de mai sus, umpleti salata printre frunzele desfacute, incepand din partea de jos a capatanii spre varf, de la centru spre margini, pe etaje.

Turnati deasupra amidonul desfacut in zeama de carne, omogenizat cu mararul tocat.

Dati la cuptor, pentru 20-30 min.

Puteti sa acriti cu zeama de lamaie.

Se serveste cu smantana.

POFTA BUNA!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...