Salata Verde, Umpluta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 capatani salata verde
  • -500 g carne
  • -3-4 linguri orez fiert
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura marar
  • tocat
  • -2 cepe
  • -2 linguri amidon (faina)
  • -3 pahare zeama de oase (bulion de carne )
  • -2 oua
  • -2 linguri zeama de lamaie (optional)
  • -smantana pentru servit
  • -ulei

Mod de preparare

Curatati salata de frunzele vestede si spalati-o foarte bine, dar cu mare grija ca sa nu rupeti frunzele.

Puneti salata intr-un vas mai mare si turnati peste ea apa clocotita, usor sarata, apoi scoateti-o imediat intr-o strecuratoare, la scurs. Sau puteti sa opariti salata in orice alt mod doriti.

Macinati carnea si inabusiti-o cu putina zeama de oase, apoi lasati-o sa se raceasca.

Caliti putin ceapa si puneti deoparte.

Fierbeti orezul in apa usor sarata.

Cand le aveti pregatite, amestecati carnea cu ceapa, orezul fiert, ouale si potriviti de sare si piper.

Puneti salata intr-un vas termorezistent.

Cu compozitia de mai sus, umpleti salata printre frunzele desfacute, incepand din partea de jos a capatanii spre varf, de la centru spre margini, pe etaje.

Turnati deasupra amidonul desfacut in zeama de carne, omogenizat cu mararul tocat.

Dati la cuptor, pentru 20-30 min.

Puteti sa acriti cu zeama de lamaie.

Se serveste cu smantana.

POFTA BUNA!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.