Rulada de Curcan cu Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 kg piept de pui sau curcan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • curry
  • Umplutura:
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina de telina
  • 1 ou
  • 1 lingura cu faina
  • Garnitura:
  • cativa cartofi
  • un ardei gras verde
  • rosu si galben
  • catei de usturoi

Mod de preparare

Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca cu oul si faina. Pieptul spalat si sters se taie in lungime astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie. Se bate putin intr-o punga pentru a nu sari carne si se condimenteaza pe ambele parti.

Se intinde umplutura si se ruleaza usor. Se leaga cu sfoara de bucatarie si se caleste putin in ulei pe toate partile (fiind carnea mai seaca o calesc, daca era de porc o bagam direct la cuptor).

Se amesteca cartofii taiati bucati mai mari cu ardeii intregi, usturoiul si condimente (curry, vegeta si putin ulei de masline). Se aseaza intr-o punga pentru friptura legumele si rulada deasupra pentru a-si lasa zeama. Se adauga 1 cana de apa sau vin alb si se leaga punga.

Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul incins pentru vreo 40 minute. Dupa se desface la suprafata punga si se lasa sa se mai rumeneasca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa