Rulada cu Cascaval

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 300 g cascaval
  • 100 g unt
  • 2 castraveti murati
  • o cescuta cu mazare
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri vin rosu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne de sub coaste si se bate ca pentru un snitel mare. Ardeiul si mocovul se taie in cubulete si se calesc in ulei impreuna cu mazarea. Castravetii murati se taie cubulete. Cascavalul se rade si se amesteca bine cu untul, legumele calite si castravetii murati. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se intinde umplutura peste carne si se ruleaza, fixand marginile cu scobitori.

Se pune rulada in tava, se unge cu ulei si se presara cu sare si piper, se pun pe fundul tavii cateva linguri de vin rosu si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora.

Din cand in cand, se scoate si se stropeste cu sosul din tava.
Rulada poate fi servita cu sos clasic de rosii.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...