Rasol de porc la cuptor - cea mai suculenta carne

Rasolul de porc este pregătit cu atenție pentru a avea o textură fragedă. Carnea este moale și se desface ușor în bucăți moi și suculente, datorită procesului de gătire îndelungat și controlat la cuptor.

Portii
2
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol cu cca 1.200kg
  • 700 ml apa
  • 300 ml bere blonda
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 cuisoare
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri sare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 varf de lingurita coriandru praf
  • 1 varf de lingurita chimion praf
  • cca 50 ml ulei de masline
  • cateva frunzulite de cimbru proaspat

Mod de preparare

Amestecam apa cu piperul, zaharul, sarea, foile de dafin, 3 catei de usturoi si cuisoarele si o punem pe foc pana cand incepe sa fiarba. O dam deoparte iar cand s-a racit o amestecam cu berea si o turnam intr-un recipient peste rasol, caruia ii facem 2-3 taieturi pe ambele parti. Dam la frigider pana a doua zi.
Scoatem carnea din marinata si o uscam cu hartie absorbanta. Pisam catelul de usturoi ramas si il amestecam cu paprika, coriandru, chimionul, uleiul de masline si frunzulitele de cimbru. Ungem carnea pe toate partilhe cu acest amestec si o dam din nou la frigider pentru inca 2-3 ore.
Punem carnea in cuptorul pre incalzit la 220ºC pentru 30 de minute, apoi o acoperim cu folie de aluminiu, scadem temperatura cuptorului la 150ºC si o lasam pentru inca 2 ore. Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu, dam din nou cuptorul la 220ºC pentru 30 de minute. Ocazional si cu ajutorul unui penson, ungem carnea cu uleiul din tava.

Daca v-a placut reteta noastra de rasol de porc la cuptor, va invitam sa incercati si altele: rulada de carne, coaste de porc glazurate sau rasol in aluat

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...