Pulpe de Pui cu Garnitura (Sos) de Ardei Capia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -1 kg ardei capia rosu
  • -1/2 kg ardei gras
  • verde sau galben
  • -1/2 kg ceapa uscata
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1/2 l suc de rosii
  • -1 lingurita zahar
  • -1 pahar vin alb, sec
  • -1 lingura otet din vin alb
  • -5 catei de usturoi, zdrobiti sau feliati marunt, dupa preferinta
  • -1/2 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -2 buc foi de dafin
  • -2- 3 ardei iuti, taiati rondele
  • -cimbru, dupa gust
  • -tarhon, dupa gust
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Puneti la fiert carnea bine spalata, in 2 l de apa sarata pana este aproape facuta. Intre timp, curatati ardeii, ceapa si taiati-le marunt.

In continuare puteti alege una din variante:

1/ Puneti ardeii (capia, grasi, iuti) si ceapa in blender, impreuna cu 1 cana suc de rosii si mixati bine legumele. Adaugati carnea fiarta si dezosata, foile de dafin, zaharul, otetul, vinul, restul de suc de rosii, usturoiul, cimbrul si tarhonul, dupa gust si omogenizati. Inglobati 1 l din zeama de carne. Transferati intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins, descoperit, la foc potrivit, pana scade la jumatate. Spre sfarsit, adaugati verdeata tocata marunt si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

2/ Procedati ca la varianta 1, doar ca lasati legumele bucatele, adaugati restul ingredientelor si dati la cuptor pana ce legumele sunt aproape facute si zeama scazuta bine. Puneti verdeata tocata marunt, condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Indiferent de varianta aleasa, spre sfarsit, puneti deasupra legumelor pulpele de pui intregi, condimentate si dati din nou la cuptor pana sunt frumos rumenite.

Serviti cat este cald: in varianta 1, simplu sau alaturi de piure de cartofi, orez, paste, etc. Sau in varianta 2, carnea cu garnitura de legume.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei

Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?

Supa de pui cu taitei
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.