Pui Yassa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 - 4 cepe mari (~ 500g)
  • 1 pui taiat in bucati (~800g, eu am folosit doar pulpele si pieptul)
  • 8-10 lamai verzi
  • 100 g de mustar
  • 4 catei de usturoi
  • ardei iuti (facultativ)
  • cimbru
  • nucusoara
  • sare
  • piper
  • ulei de arahide

Mod de preparare

Spalam si curatam carnea, o uscam cu hartie absorbanta. Pregatim marinada din cepele taiate fideluta, usturoi, mustar, zeama de la lamai si condimentele (cimbru, nucusoara, sare, piper), eventual ardeiul iute.

Asezam bucatile de pui in marinada, acoperim cu film alimentar si dam la rece cel putin 3 ore. Intre timp putem pregati garnitura, care de obicei este de orez si morcov fierte simplu cu apa si sare.

Dupa timpul de odihna, scoatem bucatile de carne din marinada si le prajim in ulei de arahide incins. Scoatem intr-o farfurie si varsam continutul marinadei, dam focul la mic si lasam pana scade zeama si ceapa este bine inmuiata. Dam deoparte si asezam bucatile de pui deasupra, acoperim sa pastram aromele. Servim imediat cald, este un preparat care nu mai are acelasi gust odata racit si reincalzit.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.