Pui Shanghai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un piept de pui,
  • o ceapa mica,
  • zeama de lamaie sau otet,
  • 2 oua,
  • faina de grau,
  • sare,
  • piper,
  • arome pt pui,
  • 4-5 cartofi,
  • cativa catei de usturoi,
  • ardei iute tocat marunt,
  • patrunjel verde,
  • ulei pentru prajit
  • Optional:
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos de rosii,
  • o jumatate de lingurita de zahar

Mod de preparare

Pieptul de pui se portioneaza pentru snitele, se bate carnea, se sareaza, se da piper, se pun arome. Din 2 oua si 2-3 linguri de faina se face amestecul prin care se dau snitelele apoi se prajesc nu prea mult in tigaie, numai cat sa se rumeneasca putin.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele sau patratele. Se caleste ceapa cu putina sare sau cu Delikat, ardeiul iute maruntit si usturoiul curatat si taiat bucatele, doar cateva minute. Dupa aceea se toarna un pahar mic de apa, zeama de lamaie si sosurile de soia si de rosii si zaharul. Se lasa la fiert cu capacul pe tigaie aproximativ 10 minute, la foc mic si se mai mesteca din cand in cand.

Dupa aceea se fierb inca 5-7 minute snitelele in acest sos, tot cu capacul pus. Numai daca sosul e prea apos, scoateti capacul si lasati sa scada dand focul la potrivit.
Se serveste cu cartofi natur drept garnitura, ornati cu patrunjel verde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj