Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Portii
6
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 ml apă,
  • 2 piepţi de pui,
  • 45 ml ulei,
  • Sare, după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g orez,
  • 150 g mazăre,
  • 30 ml vin alb,
  • 150 ml apă,
  • 40 g unt,
  • Un praf de sare,
  • 1/2 linguriţă vegeta de casă,
  • Pentru trandafiri:
  • 2 mere roşii (155 g),
  • 120 g aluat foietaj,
  • 250 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • Zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 1 lingură pesmet,
  • 1 lingură zahăr brun

Mod de preparare


Pieptul de pui se spala si se taie in doua. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.
Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.
Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.
Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.
Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.
Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.

Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 1h

Porţii: 6

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.