Pui cu Mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de cca 1,2kg
  • sare
  • piper
  • 80g unt sau margarina
  • 3 dl frisca de gatit
  • 1/2 cubulet pentru supa Gallina Blanca (Maggi)
  • 1 lingurita sos de soia
  • o cana de samburi de nuca
  • 2-3 linguri de cidru sau vin de mere
  • 3 mere
  • o legatura de ceapa verde,
  • un manunchi de patrunjel verde;
  • orez pentru garnitura;

Mod de preparare

Se taie puiul in 8 bucati .Se sareaza si se pipereaza, apoi se frig bucatile de pui intr-o tigaie de Teflon , in 1/2 din cantitatea de unt, pana se albeste carnea.

Se acopera tigaia si , in sucul lasat de carne, se continua frigerea 30 minute. Din cand in cand , amestecam si intoarcem bucatile de carne. Turnam frisca peste bucatile de carne , apoi cubuletul de supa sfaramat , nucile macinate si vinul, lasam sa mai fiarba , pana ce carnea este bine patrunsa.

Merele se curata de coaja si casa semintelor, se taie rotocoale si se frig in restul de unt.
Pe un platou se aseaza merele, peste care vom pune bucarile de carne. Servim cu orez fiert, peste care se presara ceapa verde tocata si patrunjel verde tocat si cu un vin alb sec.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.