Pui Bogdan (la Punga)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pui grill
  • - 6-7 cartofi mijlocii
  • - 5-6 rosii proaspete
  • - 1 morcov
  • - 1-2 ardei grasi (rosu sau verde) - 5-6 catei de usturoi
  • - condimente (piper negru, cimbru uscat, cuisoare, oregano, eu folosesc si \Amestec 7pipere- piper dulce, piper picant, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, mahlab)
  • - o punga pentru friptura xxl

Mod de preparare

Salutare! Nu sunt sunt bucatar dar acum cativa ani am dorit sa impresionez pe cineva si am facut-o! De atunci am incercat sa combin ceeace am inceput cu foarte multe ingrediente, asa ca de la un pui simplu facut intr-o punga acum imi iese o cina intre prieteni nemaipomenita!

Dar sa incepem cu modul se preparare
Curatam foarte bine puiul de urmele de pene si fulgi! Curatam cartofii de coaja, morcovul curatam, scoatem cotorul si semintele ardeiilor, spalam rosiile curatam usturoiul! Si de acum incolo incepe greul! Se taie unul doi cartofi rondele pentru a face un pat pentru pui restul in bucati mai mari, morcovul si ardeiul in fasii pe lungime.

hai sa-le pune-m in punga!
In punga facem patul de cartofi rondele, se aseasa puiul peste pat si apoi dupa fiecare cartoti, rosiile intregi sau felii, cateii de usturoi, fasiile de ardei gras si morcov (am folosit altadata si alte legume gen “mix legume” dar mai bine cu ce avem), cand am terminat asezonam cu sare (de preferat de mare neiodata) si toate condimentele de mai sus.

Strangem punga si amestecam cu atentie sa nu rupem punga pana cand condimentele ajung peste tot. Se leaga punga, i se da cateva gauri pentru a iesi surplusul de vapori, se aseza intr-o tava (daca se rupe punga sa nu luam foc si sa nu pierdem sosul).

Se da la cuptor incepand cu foc mic, iar in dupa de punga s-a unflat cu abur, putem marii flacara. (eu detin un cuptor “23 august” de prin ‘ 79-’80 deci nu va pot spune temperaturi, se pleaca de la rece) In functie de puterea cuptorului, marimea puiului totul se prepara in aproximativ o ora jumatate la doua doua ore.
Daca ai musafiri inceaca sa asezi puiul pe un platou mare si legumele pe langa el! se serveste cald cu un vin alb demidulce (preferat Murfatlar).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.