Pui a la Kiev

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75g unt moale
  • coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 legaturi patrunjel verde tocat marunt
  • 2 legaturi de ceapa verde tocata marunt
  • 4 piepti mari de pui dezosati si fara pielita
  • 2 oua , 25g faina
  • 100g pesmet alb
  • ulei

Mod de preparare

1. Puneti intr-un castron untul ,coaja si sucul de lamaie, usturoiul, ceapa verde, patrunjelul si amestecati bine. Turnati cu lingura amestecul pe o foaie de celofan si rulati intr-un sul de cca.7,5cm. lungime. Tineti la frigider 30 de minute, apoi indepartati celofanul si taiati in 4 parti egale.

2.Asezati pieptii de pui intre doua bucati de celofan si apasati usor cu sucitorul pentru a-i turti. Asezonati bine si puneti in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata din compozitia de unt. Rulati peptul, indoind marginile in interior.Bateti ouale cu o lingura de apa. Dati rulourile prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Prindeti marginile cu o scobitoare, daca incepe sa se desfaca.

Dati la frigider 30 de minute, apoi dati din nou prin ou si pesmet. Frigeti rulourile de pui 8 minute in ulei incins , pana se auresc.

Obs: In afara amestecului de mai sus,pieptii de pui mai pot fi umpluti cu unt si:
1. sunca taiata cubulete , branza mozzarelle si busuioc;
2. coaja rasa si sucul unei lamaii mici, 3 linguri coriandru proaspat tocat, 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si taiat foarte marunt;
3. 2 linguri coniac si 2 fire de ceapa verde taiata marunt;

Serviti ornat cu felii de lamaie si patrunjel verde, cu garnitura de de cartofi, fasole verde sau carote. Un vin alb tamaios va merge perfect cu savoarea puiului.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...