Placinta cu Carne si Foi de Brick

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g carne tocata de vita
  • -2 cepe rosii
  • -4 catei de usturoi
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1/2 pahar apa pentru diluat pasta de rosii
  • -scortisoara, dupa gust
  • -maghiran, dupa gust
  • -1 legatura patrunjel
  • -4 oua fierte tari
  • -sare
  • -piper
  • -foi de brick
  • -250 g unt topit si racit, pentru uns foile de brick
  • -125 g iaurt natural, gras
  • -1 galbenus
  • -2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Caliti in ulei incins ceapa, usturoiul si patrunjelul, tocate marunt, pana se inmoaie usor, apoi adaugati carnea si lasati pe foc pana isi schimba culoarea. Adaugati scortisoara, maghiranul, pasta de rosii diluata si lasati pe foc, amestecand, pana ce carnea este facuta si lichidul evaporate. La sfarsit potriviti de sare si piper.

Luati de pe foc, incorporati ouale fierte si zdrobite bine cu o furculita si lasati la racit.

Ungeti cu unt o tava rotunda in care incepeti sa asezati un strat format din 3-4 foi de brick, unse fiecare cu unt topit si un strat de umplutura racita. Repetati operatia cam de trei ori, in functie si de cate foi de brick aveti, avand grija ca ultimul strat sa fie din foi, mai multe la numar decat restul straturilor.

Turnati deasupra, uniform, iaurtul omogenizat bine cu galbenusul, apoi crestati placinta, in forma feliilor pe care urmeaza sa le serviti.

Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru circa 45-50 min sau pana ce este coapta, bine rumenita si cu un fel de crusta deasupra.

Serviti calda, alaturi de o salata.

Daca nu gasiti foi de brick in comert, le puteti pregati dupa reteta urmatoare:

http://www. reteteculinare. ro/carte_de_bucate/paste/foi_de_brick-4395/


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj