Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (piept, ciocanele)
  • 5 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri boia de ardei
  • 200 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • sare
  • faina, cat sa obtinem o compozitie ca o crema

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei, pe toate partile.
Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul cubulete, foile de dafin, sare si lasam la calit cateva minute. Presaram boiaua, piperul, amestecam continuu pentru a nu se arde si turnam apa calda cat sa acopere carnea. Fierbem pana cand aceasta e bine patrunsa.
Intre timp, pregatim galulustele; batem ouale cu sare si adaugam faina cat sa avem o compozitie cu consistenta unei creme.
Dupa ce carnita e gata, inmuiem o lingura in sosul fierbinte, luam cate putin din compozitia de galuste si adaugam in mancare. Galustele fierb foarte repede, cam in 3 minute.
Smantana se amesteca cu trei linguri cu faina si cateva linguri cu apa, apoi se toarna peste mancare si se amesteca foarte bine.
Se mai lasa pe foc cateva minute, apoi se da deoparte si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Sa aveti pofta!
Serviti-l cu mamaliguta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa