Legumele tocate marunt se inabuse in putin ulei de masline cu 2-3 linguri de apa. . . se lasa 5 minute apoi se adauga carnea si se amesteca. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea turnam sucul de rosii si pasta de ardei, mai adaugam putina supa de legume cat sa acopere toate ingredientele. Asezonam cu delikat si piper si lasam sa fiarba cu capac cca 1,5-2 ore.
Intre timp preparam galustele:
Intr-un castron batem ouale bine cu un praf de sare si daca doriti puteti pune si un varf de cutit de praf de usturoi. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi incorporam faina in oua pana obtinem o pasta mai grosuta, dar atentie nu foarte groasa deoarece riscam sa ne iasa galustele tari.
Intr-o oala punem apa si sare, lasam sa clocoteasca, apoi cu lingurita punem din compozitia de galuste in apa si le lasam sa fiarba cca 10 minute.
Se strecoara, iar cand mancarea este aproape gata punem galustele in ea, le lasam 5 minute sa isi ia din aromele mancarii si deasupra punem verdeata tocata marunt inclusiv cimbrul.
Serviti cu castraveti murati sau salata de sezon.
Pofta buna!
Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii...
Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumatiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri