Papricas cu Carne de Caprioara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600-700 g carne de caprioara (ori puteti folosi pasare, vita sau porc)
  • 3 cepe medii (eu am folosit si cozile de ceapa verde)
  • 3 morcovi
  • o lingura pasta de ardei
  • 3 linguri bulion sau 300 ml suc de rosii
  • ulei de masline
  • delikat, piper
  • patrunjel si cimbru proaspat (eu ador aroma de cimbru in mancare si mai ales daca e proaspat, e si mai delicios)
  • Pentru galuste avem nevoie de:
  • 2 oua
  • cca 5-6 linguri de faina (depinde de cat sunt ouale de mari)
  • un varf de lingurita praf de copt
  • delikat

Mod de preparare

Legumele tocate marunt se inabuse in putin ulei de masline cu 2-3 linguri de apa. . . se lasa 5 minute apoi se adauga carnea si se amesteca. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea turnam sucul de rosii si pasta de ardei, mai adaugam putina supa de legume cat sa acopere toate ingredientele. Asezonam cu delikat si piper si lasam sa fiarba cu capac cca 1,5-2 ore.

Intre timp preparam galustele:
Intr-un castron batem ouale bine cu un praf de sare si daca doriti puteti pune si un varf de cutit de praf de usturoi. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi incorporam faina in oua pana obtinem o pasta mai grosuta, dar atentie nu foarte groasa deoarece riscam sa ne iasa galustele tari.

Intr-o oala punem apa si sare, lasam sa clocoteasca, apoi cu lingurita punem din compozitia de galuste in apa si le lasam sa fiarba cca 10 minute.

Se strecoara, iar cand mancarea este aproape gata punem galustele in ea, le lasam 5 minute sa isi ia din aromele mancarii si deasupra punem verdeata tocata marunt inclusiv cimbrul.
Serviti cu castraveti murati sau salata de sezon.
Pofta buna!

Socată reţeta bunicii

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii...

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri