Paine umpluta cu varza acra si pastrama

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr aluat de paine alba
  • 300 gr varza murata tocata fideluta, foarte bine scursa de zeama
  • 300 gr pastrama de porc feliata (se poate folosi carne de vita sau porc, taiata sau destramata cu furculita)
  • un sos facut din o lingurita de mustar Dijon, o lingurita de mustar cu boabe, o lingurita maioneza si una ketchup
  • un ou pt uns painea pe deasupra

Mod de preparare

Se pudreaza cu faina masa/suprafata pe care lucrati si se intinde aluatul de paine intr-o foaie dreptunghiulara, avand o grosime de aproape 1 cm.
Se unge aluatul cu un strat de sos, apoi se pune carnea peste sos pe toata foaia de paine si deasupra, numai pe jumatate, varza acra. Se impatureste pe jumatate, se ung marginile cu ou si se lipesc bine, apoi se unge si pe deasupra incat sa aiba o crusta aurie cand se coace. Se inteapa cu furculita pe alocuri sa poata "respira si se presara piper macinat pe deasupra.
Se coace la foc mediu, in mijlocul cuptorului cca 30-35 de minute, pana este aurie. Se lasa sa se raceasca putin si se taie felii. Este f. buna calduta, dar merge la fel de bine si rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.