Paella Spaniola cu Carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cesti de orez vaporizat (care nu se lipeste)
  • 2 ardei grasi rosii mediani
  • 2 ardei verzi grasi mediani
  • 2 rosii mediane
  • 3-4 catei de usturoi mari
  • 1 ceasca ulei de masline (de preferinta extra-virgin)
  • 1 ceasca boabe de mazare crude
  • 1 varf de cutit colorant alimentar galben
  • 1 varf de cutit boia dulce sau iute (dupa gustul fiecaruia)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ligura de vegeta de legume
  • 1 piept de pui fara piele
  • 250 g carne de porc de porc
  • oase de pui si/sau de porc
  • 1 cratita speciala pentru paella sau una cu gura foarte larga
  • neaparat din teflon

Mod de preparare

Se prepara o supa din oasele de pui si/sau de porc cu 1 l de apa si 1 lingurita de sare. Se pastreaza acoperita cu capacul deoparte.
Se spala ardeii si rosiile si se taie in cubulete de marimea unghiei.

Se spala carnea si se taie in cubulete de marimea unei nuci.
In cratita se pune uleiul tot la incins si cand este incins se pune carnea de porc la prajit la foc moderat.
Cand e pe jumatate facuta se adauga carnea de pui. Cand e aproape gata se scoate pe o farfurie si se acopera.

In cratita se adauga acum la prajit (in uleiul unde s-a prajit carnea) usturoiul taiat in patru, se lasa putin sa se prajeasca, se adauga ardeii, iar dupa ce si acestia s-au rumenit putin, se adauga rosia. Se lasa sa clocoteasca pana dispare aproape de tot lichidul.

Dupa aceea se adauga orezul si se lasa la prajit aproximativ 3 minute ca sa se sticluiasca amestecandu-se in continuu. Se adauga colorantul, boiaua, mazarea, vegeta, carnea si acum se aduga supa de carne astfel: se pun 5 cesti (aceleasi cu care s-a masurat orezul), se amesteca bine compozitia si se lasa la fiert timp de 15 minute la foc moderat.

Daca s-au scurs 10 min din timpul de fierbere si orezul a ramas aproape in sec se mai adauga 1/2 ceasca de supa si se lasa sa mai fiarba 5-7 min.
Dupa ce s-a scurs timpul de fierbere se opreste focul si se acopera cratita cu un capac cel putin 10 min.
Se serveste pe farfurie mare intinsa cu jumatate de lamaie ca garnitura.
Pofta buna.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.