Osso bucco cu gremolata

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 bucati de pulpa de vacuta cu os cu maduva
  • sare, piper
  • faina
  • ulei de masline
  • putin unt
  • o ceapa taiata cubulete
  • un morcov mai mare taiat cubulete
  • un pastarnac taiat cubulete
  • doua lujere de telina verde taiate cubulete
  • o jumatate de ardei gras galben taiat cubulete
  • o conserva de rosii coapte pe foc, cubulete ( diced fire roasted tomatoes), cu suc cu tot, cam 500 ml
  • usturoi vreo 15 catei, 10 taiati marunt, 5 zdrobiti prin presa de usturoi
  • un manunchi de patrunjel verde, taiat marunt, impartit in doua
  • 2 crengute de rozmarin, frunzulitele taiate marunt
  • 5-6 crengute de cimbrisor verde, intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • o canita de prosciuto taita cubulete ( sunca afumata de porc)
  • o cana ( 250 ml) de vin alb, chardonnay
  • un litru de supa de pui fara sare si fara grasime

Mod de preparare

Carnea se sareaza si pipareaza bine de tot, apoi se tapeteaza cu faina, ambele parti, apoi se pune pe gril cu putin ulei de masline, sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Se pune canea deoparte pe un platou.
Intr-o oala de tuci, se incinge putin ulei de masline si putin unt.
Se caleste ceapa, telina, 3-5 minute, apoi se adauga sunca, se mai lasa 3 minute, se adauga usturoiul, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rozmarinul, cimbrisorul, patrunjelul( jumatate din el).

Cind s-au calit vegetalele, dupa vreo 10 minute, adaugam incet-incet vinul, dupa inca 2 minute asezam carnea deasupra, apoi rosiile , apoi acoperim cu supa de pui si punem la foc mic, cu capacul pus, timp de 2 ore.

Incercam carnea cu furculita, daca este moale, scoatem capacul si mai lasam sa scada sosul vreo ora la foc foarte mic. Eu am avut foarte mult sos, asa ca l-am scos intr-o tigaie si l-am lasat la foc potrivit vreo 20 minute pina a scazut la o treime si s-a ingrosat.

Petru gremolata: jumatate din cantitatea de patrunjel tocata marunt, coaja de lamie, coaja de portocala, usturoiul trecut prin presa: se amesteca toate ingredientele si se tine la rece pina cind osso bucco este gata.

Cind osso bucco este gata, se scot cu grija pulpele ca sa nu se rupa de pe os, se pune pe farfurie si se adauga putin sos, se presara cu gremolata, se serveste cu un medalion de mamaliga cremoasa ( mamaliga in care am pus putin unt si putina smintina lichida dulce, apoi am pus-o sa se raceasca in niste mici containere rotunde) si cu salata de ierburi cu vinegreta.


Am servit si cu putin dovleac caramelizat in putin unt si ulei de masline, doar cu putina sare de mare (fleur de sel).

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj