Musaca de Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr cartofi
  • 400 gr carne tocata
  • 4 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 1 cutie ciuperci
  • gulyas
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • patrunjel verde
  • cascaval
  • smantana
  • carnati afumati

Mod de preparare

Ceapa o taiem marunt si o calin pe 50 ml ulei, apoi adaugam carnea macinata si o calim mai departe adaugand sare, piper. Se adauga apoi ciupercile feliate si cca. 1 lingura mare pasta de gulyas dulce.

Punem peste apa cat sa treaca peste carne cu 1 deget, si fierbem sub capac pana carnea se inmoaie. Se adauga apoi ardeii kapia taiati felii, patrunjelul verde tocat si maghiranul. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia apoi de pe foc.
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Cascavalul se taie bucatele, dar se poate si razui.

Carnatul se taie felii. Intr-un vas termorezistent uns asezam un strat de cartofi feliati apoi, un rand de carne cu sos, carnati, cascaval si iar cartofi. Ultimul strat va fi de cartofi peste care vom pine smantana si cascaval si dam totul la cuptor ptr cca 20 minute.

Se serveste fierbinte cu un surplis de smantana.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu nutella si nuci

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...

Desert cornuri cu nutella si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj