Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete subtiri
  • 700 gr carne tocata de pui
  • 150-200 gr cascaval Delaco
  • 5-6 buc de ceapa uscata
  • un ardei gras rosu (mare)
  • 100 ml suc de rosii
  • 10-15 rosii mici mici (de curte)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • sare si oregano dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat

Mod de preparare

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida.

Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea completa.

Condimentam cu sare si oregano, coloram cu suc de rosii si fierbem totul pana ce sosul format scade suficient. Adaugam apoi cateva frunzulite tocate de busuioc proaspat.

Intre timp, feliem vinetele, le saram putin si le coacem pe ambele parti (pe tava de aragaz sau pe grill).

Ungem un vas de yena cu putin ulei, asezam o parte din feliile de vinete, iar peste acestea presaram cascavalul ras.

Adaugam carnea de pui, presaram inca putin cascaval si asezam restul feliilor de vinete impreuna cu rosiile (peste care vom adauga cascavalul ramas).

Dam vasul la cuptor atat cat este necesar.

Sa aveti pofta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj