Musaca cu dovlecei si cartofi fierti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cartofi taiati felii, fierti
  • 500 gr carne tocata
  • 250 sos de rosii
  • o ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • o lingura smantana
  • 2-3 dovlecei taiati felii pe lung pusi pe gratar
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri faina
  • o cana de lapte
  • nucsoara
  • parmezan ras
  • 2 oua batute cu smantana

Mod de preparare

Se fierb cartofii taiati felii, se scurg de apa si se aseaza intr-un vas uns cu unt, un strat de cartofi, apoi un start de sos de carne, dovleceii facuti la gratar, sosul alb si iar un strat de cartofi. Deasupra se toarna cele 2 oua amestecate bine cu smantana. Se pune la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute, pana ouale cu smantana de deasupra devin aurii.

Sosul de carne: se prajeste ceapa si usturoiul putin, apoi se adauga carnea, sare, piper si cimbru uscat si se prajeste pana s-a facut maronie. Se adauga sucul de rosii sise lasa sa dea cateva clocote, apoi se da la o parte si cand s-a racit putin se adauga smantana.

Sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca putin, apoi se toarna laptele RECE, ca sa nu faca cocoloase si se amesteca incet cu telul sub forma de para pana incepe sa se ingroase. Se sareaza si pipereaza dupa gust, si se adauga putin praf de nucsoara. Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza parmezanul ras.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.