Mancare de Linte cu Carne de Pui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de linte rosie
  • 1/2 telina radacina
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei grs rosu
  • 150 ml bulion de rosii de casa
  • sare, piper
  • 200 gr piept de pui
  • chimen
  • patrunjel verde
  • 3 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

Lintea se pune la inmuiat. Legumele se curata si se toaca marunt. Punem intr-o cratita 1/2 pahar apa si lasam sa dea in clocot, adaugam legumele apoi uleiul, si lasam pe foc 2-3 minute cu capacul sa se inabuse.

Adaugam pieptul de pui taiat in bucatele si lasam sa fiarba un pic. Adaugam lintea si amestecam bine. Punem 2 cani de apa si acoperim cratita cu un capac si fierbem circa 20-25 de minute. Adaugam bulionul, sare, piper si chimen si mai lasam inca 10 minute sa fiarba. Cand e gata presaram frunze de patrunjel tocate marunt.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa