Limba cu Praz si Masline

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 3 limbi de porc
  • -2 linguri ulei
  • -2 cepe mari
  • -2 fire de praz
  • -2 ardei grasi
  • -40 masline
  • -un paharel vin alb demisec
  • -3 linguri bulion diluat cu apa
  • -3 polonice supa in care a fiert limba

Mod de preparare

Se fierb limbile. Cat sunt calde se curata de pielita. Se taie felii.
Cat timp fierb limbile se pregatesc celelalte ingrediente: prazul se opareste si se taie rondele mai groase, ceapa se taie julien, ardeii fasii, maslinele se tin in apa calda pt. a se desara putin.

Se caleste ceapa in ulei, impreuna cu cateva linguri de apa, pana cand aceasta se evapora. Se pun si celelalte ingrediente, in afara de bulion, amestecand usor. Se pun feliile de limba. Se lasa sa fiarba impreuna 30' acoperite cu capac. Se pune si bulionul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se gusta de sare - se pune doar la sfarsit, avand in vedere ca maslinele sunt sarate
Servesti simplu sau cu piure de cartofi sau paste.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.