Gulas ca la Angi

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1, 8 kg piept de porc proaspăt
  • 500 de grame piept de porc afumat
  • 2 cârnați semi-afumati de porc mai mari
  • 1 ardei capia roșu
  • 2 ardei grași galbeni
  • 1 ardei iute verde
  • 2 kg cartofi albi noi
  • 2 cepe albe mai mari
  • boia dulce
  • piper
  • sare
  • câteva crengute de cimbru
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei
  • apă

Mod de preparare

Acest gulas la ceaun e ideal la un picnic în familie și această rețetă aparține mătușii mele, fiind pregătită de ea, cu o astfel de ocazie! De aici și denumirea! De fiecare dată mă bucur să o văd gatind, e chiar mai pasionată decât mine la acest capitol!
Mai întâi, încingem un foc strasnic sub un ceaun și pregătim toate ingredientele: feliem burta de porc, îndepărtăm soriciul, pieptul de porc și carnatii în bucăți mai mari.
Tocam marunt ardeii, cepele, pătrunjelul, curatam și feliem cartofii bucati mai mari.
Încingem puțin ulei în ceaun, adăugăm ceapa, ardeii și patrunjelul, le calim 15 minute, apoi burta de porc proaspătă și afumată, o lăsăm 20-30 de minute, adăugăm puțină apă, cât să o acopere și o fierbem sub capac. Urmează carnatii feliati rondele, mai fierbem totul încă 10 minute.
Asezonam cu sare, piper, boia, punem câteva fire de cimbru.
Adăugăm cartofii și puțină apă, cât să îi acopere.
Mai fierbem toate ingredientele cca. 30 de minute.
Servim gulasul cu o salată asortată, multă poftă și voie bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj