Ghiveci Turcesc

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g carne de vita
  • 14-15 ardei bulgaresti (lungi)
  • 4-5 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • boia iute
  • condimente (menta uscata, patrunjel uscat etc)

Mod de preparare

Mai intai, taiem carnea in bucati nici prea mari, dar nici foarte mici, dupa care o spalam si o punem la fiert intr-o oala acoperita circa 20-25 min la foc mediu. Ardeiul si cartofii se taie cubulete. Rosiile de asemenea se taie si ele tot cubulete si se amesteca cu usturoiul taiat mic si cu sare (cca. 2 lingurite de cafea).

Pregatim o tigaie (teflonata de preferat) cu ulei (cam 4-5 linguri) si o punem pe foc. Prima data punem ceapa tocata marunt, o lasam sa se caramelizeze dupa care adaugam ardeiul. Il lasam cca. 5 minute sii adaugam si cartofii, pe care de asemenea ii lasam sa se caleasca cu ardeiul.

In acest timp este gata si carnea. O scoatem din oala si o punem peste ardei si cartofi. Nu uitam sa adaugam si niste supa de carne (cca 150 ml). Peste inca 10-15 min se amesteca, dupa care se pun rosiile, boia si condimente (dupa gust) si se lasa la foc mic. Nu se amesteca pana nu este gata, cca. 30-45 min, pana ce rosiile se inmoaie.

! ! ! POFTA BUNA! ! !
Se serveste cu o garnitura de orez si ayran (il gasiti in sectiunea sosuri).

Imi pare foarte rau ca nu am o poza, dar in cel mai scurt timp am sa postez!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.