Friptura Salisbury

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru supa de ceapa:
  • 1 ceapa medie
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zahar brun
  • 3/4 cana apa fierbinte
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 cana apa rece
  • plante aromatice - eu am pus cimbru, foi de dafin
  • 1 lingura zeama de lamaie (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru friptura:
  • ~500 g carne de vita toccata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/3 din supa de ceapa
  • Pentru sos:
  • 2/3 din supa de ceapa
  • 1 lingura faina de grau
  • 3 linguri de ketchup
  • 1/4 cana apa
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingurita mustar

Mod de preparare

Reteta originala cere 300 de grame de `condensed French onion soup`, care in mod normal se gaseste la conserva. Eu am cautat un substitut si am folosit ingredientele enumerate mai sus. Minusul major e ca nu am putut obtine coloarea specifica sosului original, sosul meu fiind mai deschis cumva, nu maro intens.

Supa de ceapa:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline. Se caramelizeaza zaharul brun si se pune peste ceapa. Cand ceapa este calita, se pun mirodeniile, apa fierbinte si lamaia. Separat se amesteca amidonul cu apa rece, apoi se pune in vasul cu ceapa. Se amesteca pana se formeaza o pasta legata. Se adauga sare si piper dupa gust.

Friptura:
Intr-un vas mare amestecati 1/3 din supa de ceapa cu carnea, pesmetul, oul, sarea si piperul. Impartiti compozitia in 6 bucati si dati-le o forma de ovala. Prajiti-le pe ambele parti intr-o lingura de ulei de masline. In cazul in care in tigaie ramane exces de grasime, scurgeti-l.

Intr-un alt vas amestecati faina si supa ramasa pana se omogenizeaza. Adaugati ketchup-ul, apa, sosul Worcestershire si mustarul. Puneti acest sos peste carnea din tigaie, acoperiti si mai lasati 15-20 de minute. Puteti mesteca din cand in cand.

Se serveste calda.


Friptura Salisbury a fost inventata de un medic american - J. H. Salisbury (1823-1905), unul din primii sustinatori ai ideei ca pentru a scadea in greutate, trebuie sa limitam consumul de carbohidrati. a publicat o serie de sfaturi cu privire la o alimentatie sanatoasa, carnea de vita fiind unul din ingredientele favorite. Numele de `Salisbury Steak` este folosit in SUA din 1897.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj