Ficatei de Pui Serviti Altfel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ficatei de pui:
  • -500 g ficatei de pui
  • -2 cepe potrivite
  • -2 rosii tot asa mai potrivite
  • -un ardei gras nu prea mare
  • -o lingurita de concentrat de pui (sau un cubulet)
  • -150 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -un praf de piper
  • Pentru boluri din aluat:
  • (vom folosi ca masura lingura de supa)
  • -5 linguri de faina alba
  • -2 linguri de gris
  • -1 linguri de susan
  • -2 linguri de mac
  • -1 linguri de ulei
  • -1 linguri de miere incalzita sa curga usor
  • -100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita de drojdie uscat
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Punem o tigaie la incins, punem uleiul, apoi ficateii scursi de apa. Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o si cind au inceput sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat, punem ardeiul gras, cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile. Acoperim tigaia cu un capac si lasam cam 5 minute sa se inmoaie si rosiile. Adaugam apoi concentratul de pui, vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min. , timp in care se formeaza sosul. Este o mincare usor si rapid de facut!

Boluri din aluat:
Intr-un bol punem faina, grisul, semintele de mac si susan, sarea si drojdia. Amestecam si adaugam uleiul, mierea si apa calduta, framintam bine si lasam aluatul sa creasca. Cind s-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie, subtire cit foaia de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus). Cu unul dintre boluri am decupat aluatul, am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat. Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min. Cind au prins culoarea alunei sint gata. Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.

Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram), iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine. Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata! Bolurile astea ar merge de minune cu o salata, urmatoarea data stiu cu ce le vom minca!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.