Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Toamna in bucate
  • Pentru gnocchi:
  • 300 gr cartofi
  • 180 gr faina
  • 1 ou
  • Pentru ficatei:
  • 600 gr ficat de pui
  • sare
  • 2 cepe
  • 1/2 morcov
  • 350 gr rosii decojite
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Gnocchi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare.
Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure).
Adaugam oul batut, putina sare, amestecam.
Incepem si incorporam faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.
Presaram faina pe masa de lucru.
Rupem aluatul in 3 bucati si cu mainile modelam 3 suluri nu foarte subtiri.
Cu un cutit pe care il trecem prin faina, taiem patratele mici de aluat, apoi cu furculita le presam putin, doar cat sa se formeze niste dungulite.
Intr-o oala punem apa cu sare, o trasferam pe foc.
Cand apa clocoteste, reglam focul potrivit, punem gnocchi.
Ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, apoi ii scoatem intr-un bol cu ajutorul unei palete.
Ficateii:
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Morcovul decojit, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele.
Incingem uleiul intr-o cratita, innabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute.
Adaugam o cana si jumatate de apa, lasam sa se patrunda bine ceapa cu morcovul.
Ficateii ii spalam bine, ii curatam de eventualele venisoare, ii scurgem bine.
Intr-o tigaie punem untul si cand s-a topit, dam drumul ficateilor si ii innabusim putin, cat sa iese sangele din ei.
Cand ceapa este bine patrunsa, punem ficateii, dar si rosiile decojite pe care le tocam marunt.
Presaram sare, piper, ierburile de provence si foaia de dafin.
Amestecam bine, lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem si gnocchi.
Daca este prea putin lichid, mai adaugati putina apa fierbinte.
Mai lasam pe foc cam 5 minute, iar spre final incorporam pasta de tomate.
Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.
Acoperim cu un capac, lasam sa stea asa cam 10 minute, apoi putem servi.
Presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.