Fasole in Oala de Lut

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr fasole uscata alba
  • 4 pulpe gasca (eu am folosit o jumatate de cocos)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 buc ceapa rosie
  • 6 linguri untura de gasca (sau 150 ml ulei)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru

Mod de preparare

Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece.
Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura. Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt. Luam deoparte ceapa calita, adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare, piper. Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam.

Intr-o oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si fasolea (cu 2 degete sa treaca deasupra apa) mai condimentam cu un pic de sare, piper macinat si cimbru, acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si fasolea (la mine a durat circa 2 h. 30 min).

Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si ... un pahar cu vin rece de casa.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa