Fasole cu Ciolan Afumat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata (boabe)
  • 1 rasol afumat de por
  • 1 morcov
  • 4 cepe albe mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras portocaliu
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu bullion
  • verdeturi: marar/patrunjel

Mod de preparare

Curăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-un vas încăpător. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se hidrateze.
a doua zi o scurgem de apă (dacă mai este cazul), o clătim şi o punem la fiert intr-o cratita/oala mare.
Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte.
Rasolul se taie în bucăţi şi se pune în cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumătate din timpul rămas).
Separat, tocam legumele şi pregătim prăjeala, adăugând-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea).
sărăm după gust şi continuăm fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ.
Dupa ce oprim focul, presărăm verdeţurile tocate.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Un pranz gustos si satios! Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj