Fasole cu Ciolan Afumat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata (boabe)
  • 1 rasol afumat de por
  • 1 morcov
  • 4 cepe albe mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras portocaliu
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu bullion
  • verdeturi: marar/patrunjel

Mod de preparare

Curăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-un vas încăpător. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se hidrateze.
a doua zi o scurgem de apă (dacă mai este cazul), o clătim şi o punem la fiert intr-o cratita/oala mare.
Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte.
Rasolul se taie în bucăţi şi se pune în cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumătate din timpul rămas).
Separat, tocam legumele şi pregătim prăjeala, adăugând-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea).
sărăm după gust şi continuăm fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ.
Dupa ce oprim focul, presărăm verdeţurile tocate.
Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.