Draniki (Reteta ruseasca)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 cartofi cruzi
  • 2-3 lg faina alba de grau
  • 005 l ulei
  • 2 oua
  • sare
  • ulei pentru copt
  • smantana pentru servit
  • Pentru umplutura:
  • 250 g carne tocata
  • 250 g ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii cruzi se curata de coaja si se rad pe razatoare.
Se incorporeaza faina, uleiul, ouale si putina sare.

Pentru umplutura se prajesc in putin ulei carnea tocata si cepele taiate marunt. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se incinge tare uleiul intr-o tigaie si se toarna apoi cu polonicul aluatul de cartofi impartit in 3 sau 4 portii. Se pune umplutura de carne tocata pe fiecare portie de aluat, iar deasupra umpluturii se toarna din nou cu polonicul o portie de aluat de alrtofi. Se rumenesc pe ambele parti.

Draniki se pot servi si cu smantana acra.

Ca umplutura pentru Draniki se potrivesc deasemenea ciupercile sau pestele. Prepararea este aceeasi ca cea pentru umplutura cu carne tocata (cu cepe).
Se servesc calde si cu sos de smantana.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...