Dovlecei Umpluti Cu Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de vita
  • pasare sau peste
  • dovlecei
  • orez
  • rosii
  • marar
  • sare
  • piper macinat
  • smantana sau kefir

Mod de preparare

Nu am pus cantitati deoarece fiecare isi face amestecul pentru umplut, in functie de gust.

Se curata dovleceii de coaja, se taie bucati de 8-10 cm lungime, apoi se scobesc la mijloc pentru a face loc umpluturii.

Se face un amestec omogen din carne, ou, marar, orez, sare si piper dupa gust. Se umplu bucatile de dovlecel cu amesteul de carne si se pune deasupra o felie de rosie.

Se dau pe razatoare rosii si se pun intr-o oala mai putin inalta. Se aseaza dovleceii umpluti. Rosiile rase trebuie sa ajunga pana la jumatatea inaltimii dovleceilor.

Se fierbe la foc mic, sub capac, aprox. 40 minute. Scuturati din cand in cand oala ca sa nu se lipeasca dovleceii.
Se poate servi cald sau rece, presarat cu marar proaspat tocat marunt, cu smantana sau kefir.

POFTA BUNA!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...