Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru saramura
  • -¼ paharel sare grunjoasa
  • -3 linguri zahar brun
  • -1 lingurita cimbru, uscat
  • -½ lingurita piper negru, macinat
  • -¼ lingurita salvie uscata
  • -2 frunze de dafin, maruntite
  • Pentru carne
  • -6 felii de cotlet / ceafa ( dezosate)
  • -¼ cana faina alba
  • -3 linguri ulei
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 ceapa mare, taiata in doua, apoi in felii subtiri
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -½ cana vin alb
  • -2 linguri capere sau masline ( taiate felii)
  • Pentru sos
  • -2 linguri smantana
  • -1 lingurita amidon, optional
  • Pentru servit
  • -patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru saramura
Amestecati sarea cu zaharul intr-un castron mai mare, turnati 1 cana apa fierbinte si amestecati pana se dizolva zaharul.
Puneti inca 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia, frunzele de dafin si omogenizati.
Adaugati feliile de cotlet, avand grija ca acestea sa fie complet acoperite de lichid.
Dati vasul acoperit la frigider pana a doua zi.

Pentru carne
Scoateti cotletul din saramura si stergeti-l bine.
Treceti bucatile de carne prin faina.
Prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mare, cate 4 min pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Scoateti-le pe o farfurie si piperati-le putin.
Prajiti apoi ceapa in uleiul ramas de la carne pana se rumeneste frumos.
Turnati vinul si ½ cana apa si lasati sa fiarba la foc mare pana ce lichidul se reduce la jumatate ( cca 4 min).
Adaugati caperele / maslinele, cotletul prajit, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, acoperit, 10 min.
Intoarceti cotletele pe partea cealalta si lasati vasul acoperit sa fiarba inca aproximativ 10 min
sau pana ce carnea este facuta.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Pentru sos
Mariti focul sub tigaie, adaugati ¼ cana apa si aduceti compozitia la punctul de fierbere.
Separat, amestecati amidonul cu smantana, adaugati-o in tigaie si lasati la foc mic pana se ingroasa putin, amestecand mereu ( daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon).

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cotlet stropit cu sos si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie.


Puteti asocia cu o garnitura din cartofi sau orez.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj