Costita Crocanta cu Crema de Naut

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -15 -2 kg costita de porc
  • -40 g parmezan ras
  • -50 g pesmet
  • -ulei de masline
  • -2 linguri ierburi aromate: amestec in parti egale de: cimbru, maghiran, oregano, marar
  • -500 g naut (poate fi si din conserva)
  • -rozmarin( eu am avut pudra)
  • -4-6 catei de usturoi
  • -ardei iute (cantitate dupa preferinta, dar nu optional)
  • -sare

Mod de preparare

Amestecati pesmetul cu parmezanul, sarea, ardeiul iute, curatat de vinisoare, seminte si tocat marunt si cu 2 linguri ierburi aromate, maruntite.
Puneti costitele intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei, stropiti-le si pe ele cu ulei si acoperiti-le cu amestecul preparat. Dati-le la cuptorul incalzit la 200 grade, aproximativ 50 min.
Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales.
A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min. , sau pana nautul este moale.
Se scurge si raceste.
Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta.
Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat si puneti-l intr-o oala.
Adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min. , pana devine mai consistent, amestecand.
Serviti costitele fierbinti, impreuna cu crema de naut, calda

Presarati amestecul de pesmet doar pe o singura parte a costitelor si nu le intoarceti in timpul coacerii.
Ele vor deveni crocante pe o parte si fragede pe cealalta.
Se pot servi cu muraturile preferate.
Pentru prepararea cremei de naut:
http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/crema_de_naut-4665/
sau cauta in Cartea de Bucate, la Garnituri-"Crema de naut"

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu carne de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Imi plac mult ardeii umpluti si am vrut sa ii testez si la noul meu aparat slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Normal ca am avut un...

Ardei umpluti cu carne de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj